Zandvoort 16 September

Alweer de ene laatste race van het seizoen, zondag 16 september op Circuitpark Zandvoort. Net als de vorige wedstrijden de ochtend weer vroeg (04.30 uur) de deur uit om richting het circuit te gaan. Daar aangekomen ingeschreven, de auto afgeladen, gekeurd, bakkie koffie gedronken en daarna door de briefing om kwart voor 9.

Na de briefing de auto klaar gemaakt om om 10.15 uur te starten aan de kwalificatie van 30 minuten. De kwalificatie goed kunnen opbouwen, elke ronden weer een beetje sneller. Deze keer weinig tot geen last gehad van andere deelnemers waardoor ik mooi me eigen rondjes kon rijden. Dit resulteerde in een 2.20.540 als kwalificatie tijd, dit was gelijk mijn snelste PR-Tijd en goed voor een 5e startplek bij de eerste race.

Na de kwalificatie de auto weer klaar gemaakt voor Race nummer 1. Om 13.15 uur naar de Pre-Grid toe, om 13.30 uur de opwarmronden gereden en toen de Start ! De organisatie heeft besloten dat wij als Volvo’s nu voor de alfa’s starten waardoor we nu goed zicht hadden op de lampen en dus ook een redelijke start konden maken, ondanks dat we 1 plek verloren. Direct na de start  begonnen de jongens achter mij te vechten om mijn plek, tot de laatste ronde kon ik de plek vast houden, maar toen toch helaas moeten verliezen met een verschil van 0.111 seconde op Start-finish, waardoor het een 7e plek zou worden voor race 1. Echter was één van de Volvo’s rijders er hard vanaf gegaan en daardoor toch nog een plek opgeschoven en daarmee een 6e plek voor de eerste race.

De tweede race begon om 15.30 uur, nu een betere start dan de eerste wedstrijd en kon mijn plek mooi behouden. Startnummer 446 kwam mij in de 2e ronden voorbij en heb ik in ronde 7 weer terug kunnen pakken. Dit resulteerde in ook nu weer een 6e plek als eindresultaat voor de tweede race.

De laatste race begon om 17.40 uur. Ook nu weer een goeie start en mijn positie kunnen behouden. Tijdens de race viel nog een volvo rijder uit waardoor we een plek naar voren opschoven. Alleen door wat ongelukkige blauwe vlaggen en inhaal acties van de alfa’s 2 plekken verloren. Dat betekende een 7e plek als eindresultaat voor de derde en laatste race.

Overal was dit alles goed voor een prachtige 6e plek op deze dag en daarom mijn eerste bokaal binnen.

Helaas hebben we de koppositie in het Rookie klassement niet kunnen behouden. In dat klassement staan nu we 3e met een verschil van 1 seconde voor de snelste race tijd op Circuitpark Zandvoort. Dat betekend dat er werk aan de winkel is en daarom zullen wij de komende weken de sectortijden en beelden gaan analyseren.

Zaterdag 13 oktober is alweer de laatste race van het seizoen. Daarom hebben we besloten als afsluiting van het seizoen om sponsoren, familie en vrienden uit te nodigen om mij aan te komen moedigen en zelf de sfeer te proeven op het circuit vanuit een pitbox die wij deze dag tot onze beschikking hebben. Komen jullie mij aan aanmoedigen voor nog een bokaal of misschien beter het Rookie Klassement ????


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *