Rookie Of The Year 2018!!!

Het is gelukt, wij zijn Rookie of the Year 2018 geworden, maar wat een spannende dag was het !

We waren deze keer wat vroeger dan de andere keren op Zandvoort, dit omdat het tijdschema wat veranderd was en we nu om 8 uur Briefing hadden om vervolgens om 09.00 te kwalificeren. De kwalificatie begon vanuit onze pitbox waardoor ik besloten had als laatst weg te rijden en daardoor mooi vrij baan had. Dit resulteerde in een 2.19.690 wat goed was voor een mooie 4e startpositie in de eerste race.

De eerste race was om 10.50 uur, ik had een redelijk start alleen Jos ging mij in de Tarzanbocht voorbij. Direct vanaf het begin liep ik uit op de mensen achter mij en zat ik lekker in me ritme. Alleen bij de 4e ronde ging het mis…… De krukaspoelie bout was er uitgelopen waardoor ik de motor aan de kook had. Dit was nog niet mijn grootste probleem, maar bij het achter de vangrail rijden rij ik over een uitstekende steen heen waardoor mijn uitlaat dusdanig beschadigd werd dat het einde van de dag betekende….

Bij terugkomst in de pitbox en de rondetijden gezien te hebben besefte ik dat ik nog een hele grote kans zou maken op het Rookie Kampioenschap. Ik had een mooie 2.19.313 tijd gereden, wat een een tiende sneller was ten opzichte van mijn directe concurrent. Dit betekende dat we 2 race’s lang gingen kijken vanaf de muur hoe de andere volvo rijders het er vanaf brachten.

Om 17.00 uur hing de finish vlag uit, en mijn tijd van de ochtend was genoeg om het Rookie Kampioenschap te winnen. Niemand van de Rookie’s had meer sneller gereden dan mijn 2.19.313…. Oftewel ik ben Rookie Of The Year 2018 geworden ! Een prachtig resultaat voor het eerste seizoen in de Volvo 360 Cup

De prijs voor het Rookie Of The Year was de “Gouden Rookie of the Year Wisselhond” die een jaar lang bij ons in huis komt staan. En een prachtige nieuwe racestoel welke gesponsord is door ThorRacingSeats de Volvo 360 Cup Sponsor. En natuurlijk bosje bloemen voor de Vrouw des Huizes.

Ik wil alle Sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun steun dit jaar. Zonder hun was het niet gelukt dit mooie seizoen te rijden. Maar daarnaast natuurlijk ook mijn vrouw en kinderen die mij toch wel vaak moesten missen omdat ik bij de raceauto bezig was of op het circuit was..

Nu gaan we de winterstop in en dat betekend dat we de komende maanden de auto weer helemaal klaar gaan maken voor volgend seizoen.

Iedereen bedankt ! en tot Volgend Jaar !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *