Zandvoort 20 April

En toen was het paasweekend aangebroken en dat betekend dat het nieuwe Raceseizoen weer gaat beginnen en wel op de zaterdag deze keer. Afgelopen winter hebben we veel aan de auto gedaan, ondere andere nieuwe distrubutie, waterpomp, dynamo, bobine, compleet nieuw uitlaatsysteem, de nieuwe Stoel (Gesponsord door Thorracingseats) met gordels zijn geplaatst in de auto. Oftewel de auto moet weer top zijn voor het nieuwe seizoen.

We zijn weer vroeg op pad gegaan en om 7 uur melde we ons op het circuit, ingeschreven, auto gekeurd en briefing gedaan om 09.00 uur en daarna omgekleed om om 10.00 uur de vrije training te gaan rijden. Omdat we nog wat lekkage bij de waterpomp hadden hebben we eerste ronde rustig aan gedaan en daarna de auto gecheckt, maar de lekkage was door de warmte opgelost en konden we vol gas met de training verder. Dit resulteerde in 3e tijd van 2.21.037.

De kwalificatie volgde om 12 uur, deze was gepland om 11.35 uur maar doordat er in de andere klasse al wat schades waren gereden liep het allemaal wat uit. De eerste 3 ronden zat ik vast in verkeer waardoor ik geen vrije ronde kon rijden, besloten om naar binnen te gaan en de bandenspanning iets aan te passen en uit het verkeer te komen en toen weer terug de baan op. Toen hadden we wel een open stuk en kon ik me eigen ronden rijden dit resulteerde in een 2.21.196 wat goed was voor een 7e startplek.

Om 14.45 uur zou de 1e wedstrijd beginnen, dit werd 15.15 uur. We konden met de start goed meekomen maar daarna begon ik plekken te verliezen. Ik kon niet in het ritme komen om de plekken te verdedigen en voor het gevoel miste we iets vermogen in de auto. Een mooie wedstrijd gereden waarbij we geprobeerd hebben nog naar voren te komen maar het resulteerde in een 10e plek.

Daarna de auto weer klaar gemaakt voor de laatste race om 17.30 uur, starten vanaf een 10e plek. Ook hier was de start goed en konden we 1 plek winnen en daarna konden we meerijden met het veld, maar van inhalen kwam ook deze wedstrijd niet veel. Doordat er wat mensen voor ons uitvielen eindigde we op de 7e positie.

Eindresultaat van de dag was een 9e positie overal.

Nu gaan we ons weer opmaken voor de volgende race, dit maal gaan naar Assen en wel op Dinsdag 24 mei.
Ik wil een ieder nog bedanken die mij afgelopen winter heeft geholpen op wat voor manier dan ook om de auto weer goed voorbereid te krijgen voor dit nieuwe raceseizoen.

Een gedachte over “Zandvoort 20 April

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *