Assen 14 Mei

De 2e race van het seizoen van alweer, deze keer op TT-Circuit Assen. Dat betekend dat we het deze lekker dichtbij huis hadden en daarom eens wat later konden vertrekken dan dat we dat naar Zandvoort doen. Rond 07.00 uur aangekomen op het circuit en toen het standaard ritueel weer, auto afladen, inschrijven, keuren, briefing om 08.45 uur en dan de auto klaar maken voor de kwalificatie om 10.15 uur.

De kwalificatie was super, ik had heerlijk vrij baan en kon heerlijk mijn ronden rijden wat direct resulteerde in een prachtige 2e plek (Tijd : 2.19.924) als startpositie voor de 1e race. Dit bood kansen voor de rest van de dag!

De eerste race was om 13.00 uur, de start was goed en de ronden er na was stuivertje wisselen. Een plekje verliezen, weer terug pakken en ga zo maar door. Helaas ging het in de 3e ronde fout, door de gevechten op de baan kwam ik te wijd in de Haarbocht en kwam op de zo genoemde broodjes terecht waardoor de fuseekogel links voor afbrak. Einde race, en we dachten even einde van de dag. Maar……

Zie hier het moment dat de ik te wijd ging en de Fuseekogel afbrak.

Door de sleepauto weer terug gebracht naar het paddock, en na de schade opgenomen te hebben bleek alleen de fuseekogel afgebroken te zijn. Door hulp van mede coureurs hebben we de auto weer kunnen maken en konden we de volgende race weer mee rijden.
Allen nogmaals dank hiervoor !
Om 15.00 uur was de start van de race, door het uitvallen moesten we achteraan starten. Na de 1e ronde had ik door dat de auto nog niet goed was, ik kon niet meer meekomen met de jongens vooraan, de sporing / uitlijning van de auto had toch een te grote tik gehad waardoor ik de snelheid niet had. De 2e race als 9e gefinisht.

De laatste race was om 17.00 uur, deze als 9e gestart en nu kwam ik niemands land terecht. Waar ik in de 2e race nog kon vechten met 3 jongens achterin, lukte dat nu helaas niet waardoor het eenzame race was en deze race ook als 9e finishte.

Overal was het eindresultaat dus P9, helaas niet wat gehoopt hadden na de mooie kwalificatie die ik gereden had. Maar ook dit hoort bij de sport. Nu gaan we de auto weer klaar maken voor de volgende wedstrijd, dit zal Zaterdag 20 Juli zijn op het Formule 1 Circuit Zandvoort.

Een gedachte over “Assen 14 Mei

  1. Was super leuke en vooral gezellige dag samen . Jou ook heerlijk zien racen en de sportieve collegiale samenwerking met de mede coureurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *