Super Race Weekend / 1-2 Augustus

Eindelijk na maanden wachten was het dan zo ver, we mochten weer racen ! Op vrijdag alles ingepakt en klaar gezet en op zaterdagmorgen weer vroeg richting Zandvoort gereden. Om iets na 7 uur aangekomen, afgeladen en door naar de technische keuring. Inschrijving was deze keer niet nodig want dat is sinds de corona allemaal digitaal gegaan. Keuring ging mooi vlot, normaliter gaan we nu door naar de briefing, maar ook deze is door de corona digitaal geworden en hadden we van te voren al gehad. We hebben de tent en alles opgebouwd en de auto klaar gemaakt voor de kwalificatie van 10 uur.

De kwalificatie was ditmaal maar een korte van 10 minuten, oftewel we hadden maar 4 rondjes om te kwalificeren. Gelukkig wel genoeg ruimte op de baan en we reden een 2.21.285 wat goed was voor een 4e startplek. Na de kwalificatie de auto weer klaar gemaakt voor de eerste race, deze was omdat we er hele weekend waren, pas aan het einde van de middag om 16.00 uur dus we hadden mooi wat tijd om te genieten van de andere klasse’s die aan het rijden waren.

De eerste race begon iets later en was een beetje chaotisch, dit omdat bij de start een Alfa niet weg kon komen kregen we meerdere opwarmrondes. De start ging aardig goed deze keer en kon mijn startpositie behouden, in de race is Glenn mij na lang verdedigen toch voorbij gegaan en ben ik het gevecht aangegaan met Peter. Helaas kon ik het in deze race nog niet winnen. Een P5 als resultaat voor de eerste race.

De zaterdagavond gezellig met de gehele club aan de BBQ, om rond 23 uur het bedje op te zoeken in de bus.

De zondag is aangebroken, deze dag stonden er 3 races op het programma. De eerst begon om 11.00 uur, de auto was op de zaterdag al klaar gemaakt. De start was goed en kon mooi aanhaken bij de rest van het veld. Van begin tot eind aan het vechten geweest voor P4, halverwege de wedstrijd deze plek dan ook kunnen pakken. Richting het einde van de race was het nog even spannend, achter mij verremde Koen zich voor de Audi S bocht. In de auto leek het alsof hij mij ging raken waardoor ik de grindbak heb bekeken, later op de beelden bleek dat hij verder achter mij zat dan gedacht. Daardoor weer terug naar P5 maar in de laatste ronde Koen weer terug kunnen pakken waardoor ik eindigde op een 4e plek. Mooi resultaat !

Om 13.55 uur mochten we alweer klaar staan voor de 3 race van het weekend, dit maal niet gecombineerd met de Alfa’s en de BMW maar we reden mee met de Peugeot 206 Cup. Ook bij deze start een extra opwarmronde doordat een Peugeot in de opwarmronde in de grindbak terecht gekomen was. De start was ook dit maal weer prima, maar direct na bocht 3 code 60 wegens een ongeval van een Peugeot. Met nog 14 minuten op de klok was het einde code 60 en konden we weer vol gas racen, geknokt om P4 weer terug te pakken, maar door dat Kevin erg verdedigd reed helaas niet gelukt.

Dan om 16.30 uur de laatste race van het weekend alweer, ook dit beloofde weer een spannende race te worden. We zaten erg dicht bij elkaar en waren erg gewaagd aan elkaar. De gehele wedstrijd in gevecht geweest met Kevin en Peter om P3 wat resulteerde dat we over de streep kwamen met elke 2 tiende afstond tot elkaar, en een P5 als eindresultaat.

Het was een enorm mooi weekend, met erg leuke en mooi gevechten op de baan. Gelukkig kunnen we zeggen dat de auto eindelijk goed is en we geen technische problemen gehad hebben in het weekend. Wel na afloop geconstateerd dat de uitlaat spruitstuk ergens een gaatje of barstje heeft opgelopen. Deze zullen we de komende week weer fixen zodat de auto weer klaar staat voor het volgende evenement dit zal 22 of 23 augustus zijn wederom op Circuitpark Zandvoort.

Bedankt aan Autorensport.net (Dirk van Zon) voor de foto’s !Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *