Zandvoort Superprix 22-8-2020

3 weken verder en we mogen wederom afreizen naar Circuitpark Zandvoort. Tevens is het ook gelijk de laatste keer dat we naar Zandvoort gaan, we hebben nog 1 race op Zolder en 1 race op Assen hierna en dan is het seizoen alweer voorbij.

Maar eerst dit weekend, ditmaal niet op de zaterdag vertrokken maar al op de vrijdag. We leverden dit weekend namelijk ook de support aan de Ford Fiesta Sprint Cup en daarom vroeg aanwezig op de vrijdag om de alles op te bouwen en klaar te zetten voor een bomvol weekend autosport.

Op de zaterdag om half 8 in de rij aangesloten bij de keuring, ook ditmaal was de inschrijving en de briefing allemaal digitaal gegaan waardoor dit alles vlot doorliep en de auto op tijd klaar stond voor de kwalificatie om 10.50 uur.

De gehele morgen waren er al regenbuien op en rondom het circuit, dat betekende dat we een natte kwalificatie tegemoet gingen. Kwalificatie zou 15 minuten duren, dat betekend 4-5 getimede rondes echter door een code 60 maar 2 getimede rondes kunnen rijden wat resulteerde in een P7 als resultaat.

Om 12.30 uur dan de eerste race, eindelijk hingen er start lampen op start/finish die ook eens goed zichtbaar waren. We hadden een goeie start en mooie gevechten op de baan. Na 20 minuten racen als 5e over de finishlijn gekomen. Een prima begin van deze dag !

Na de eerste race support geleverd bij de Ford Fiesta Sprint Cup, om daar de kwalificatie te doen en na dat spektakel de Volvo snel klaar gemaakt voor Race 2 en 3.

De 2e race begon om 16.45 uur, we waren natuurlijk mooi 2 plekken opgeschoven en door technische mankementen bij een andere deelnemer voor mij begonnen we de 2e race op een 4e startplek. Ook nu weer een goeie start en direct 1 auto kunnen inhalen wat betekende dat we op de 3e positie lagen, dit hebben we 3 kwart van de wedstrijd volgehouden en toen helaas 1 plekje terug moeten vallen. Maar wel een mooie 4e plek.

Op na de laatste race, het smaakte natuurlijk naar meer nu. Ook deze laatste race weer een goeie start en direct met het kop van het veld mee kunnen rijden, halverwege de race een code 60 wegens een Peugeotje die op ze kop in de Tarzanbocht lag. Code 60 was voorbij en toen was het nog anderhalve ronde. Tot het eind was het spannend want we lagen nog steeds P4 en P3 was mogelijk maar net niet genoeg om deze plek te pakken.

 

Oftewel een geweldig resultaat om 4e overall te eindigen, en daarmee staan we 3e in het algemeen klassement. Ik wil ook deze keer de Autorensport.net bedanken voor de snelle fotoservice ! Daarnaast EJ Automotive dat wij gebruik mochten maken van hun faciliteiten. We gaan de auto weer helemaal nalopen zodat we zeker weten dat hij weer tip top in orde is voor de volgende wedstrijd en dat is “onder voorbehoud” dinsdag 22 September op Circuit Zolder (België).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *