Woensdag 30 September

Een dag die de boeken in kan, het eerste podium !

Wegens de corona loopt het allemaal anders, we zouden oorspronkelijk dinsdag 22 september geracet hebben op Circuit Zolder in België. Deze is afgelast en daarvoor in de plaats is Woensdag 30 September wederom op Circuitpark Zandvoort gekomen. Net als altijd vroeg je bed uit en om 4.30 uur richting Zandvoort gereden. Daar aangekomen auto van de aanhanger afgeladen en tegen probleem aangelopen dat de handrem wederom vast sloeg, ook de vorige keer naar Zandvoort dit probleem gehad. Opgelost door de handrem kabels los te gooien en door naar de Technische Keuring. Deze hadden geen opmerkingen daarmee was alles weer geregeld om te mogen starten aan de kwalificatie.

De kwalificatie mochten wij aftrappen deze keer, het was voor ons de grote vraag hoe zou de auto zijn. In de afgelopen weken hebben wij rondom nieuwe schokdempers gezet en nog wat andere kleine aanpassingen gedaan en daardoor is de auto een stuk stugger geworden en waren we heel benieuwd hoe dit zou gaan. Na 3 rondes konden we wel stellen dat dit een enorme verbetering was, we reden een dikke seconde van de snelste tijd ooit op Zandvoort af, een 2.17.6. Hiermee een P2 in de kwalificatie behaald en dat betekend starten vanaf de eerste startrij in de Race. 

Race 1 begon om 10.25 uur, we hadden een prima start en we reden gelijk op met de nummer 1. Echter door een gehele vlag situatie in de eerste bocht hem er niet naast kunnen zetten. Daarna werd even dringen geblazen en moest ik helaas een plekje doorschuiven naar achteren hiermee dus op P3 terecht gekomen. De gehele wedstrijd hebben wij als top 3 bij elkaar gereden. Richting het einde van de race ging de mede coureur Jimmy, die op P2 lag, stuk waardoor ik een plekje weer opschoof en daardoor als 2e mocht finishen in de eerste race. Een meer dan goed begin van de dag zo. 

Race 2 begon direct na de pauze om 12.45 uur. Ook nu weer een zeer goeie start en we lagen nu wel op P1 bij het uitkomen van de eerste bocht. Dit helaas maar een halve ronde vol gehouden om toen terug op P3 te staan. De gehele race mooi gevechten gehad en als P3 geëindigd. 

Om 15.05 uur alweer de laatste race van de dag. Ook nu weer een goeie start en direct mee kunnen vechten voor de koppositie. Na een aantal malen P2 te hebben gelegen en weer terug ingehaald te worden ook deze race als 3e gefinisht. Overal dus 3e geworden en dat betekend ons eerste podium in de Volvo 360 Cup. Erg blij hier mee, ook erg blij dat de auto steeds beter wordt en alle problemen die we vorig jaar gekend hebben opgelost blijken te zijn. 


Met de punten die we deze dag gehaald hebben blijven we 3e in het algemeen klassement staan. De seizoensfinale wordt dan ook alles beslissend of we in de top 3 eindigen van het algemeen klassement of niet. Het zit allemaal erg dicht op elkaar. De seizoensfinale is op Donderdag 29 Oktober op TT Circuit Assen.

1. Maiko – 59 Punten
2. Glenn – 48 Punten
3. Patrick – 46 Punten
4. Koen – 43 Punten
5. Jimmy – 42 Punten

Dank aan Autorensport.net (Dirk van Zon) voor de snelle fotoservice !

2 gedachten over “Woensdag 30 September

  1. Goede prestatie en hopelijk pak je de derde plaats over het hele seizoen. Ik zal voor je duimen. En hopelijk ben ik er bij tijdens de laatste race.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *