Zaterdag 9 Oktober 2021

Zaterdag 9 Oktober, alweer de laatste racedag van het seizoen en voor ons de 2e van het seizoen. Soms moet je wat keuze’s  maken met de tijd die we hebben voor de hobby en daarom helaas dit jaar wat minder gereden met de Volvo 360. Net als de andere race dagen was het vroeg dag en stapten we rond 4.45 uur de auto in richting Zandvoort. Na de inschrijving en Technische keuring was het om 7.30 uur tijd voor de rijdersbriefing.

Om 9 uur was het tijd voor de kwalificatie. We hadden geen idee wat het ging brengen, maar direct in de 2e ronde al een 2.17 rijden gaf ons goede kansen voor de dag. Na 15 minuten en 7 ronden gereden te hebben was het een 2.17.262 geworden en dat betekende een 6e startplek. Hier waren we zeker tevreden mee. Na de kwalificatie de auto direct even nagekeken en afgetankt zodat deze klaar stond voor de 1e race om 10.25 uur. 

De start van de 1e race was erg slecht, we hadden enorm veel wielspin. Hierdoor verloren we 4 plekken, maar daarna in bocht 3 ging het mis voor 2 andere deelnemers die hard met elkaar in aanraking kwamen. Hierdoor werd het eerst code 60 en daarna zelfs rood. Na een dikke 10 minuten werd de wedstrijd nog hervat voor een 10 minuten. Hier nog wel een plek op kunnen schuiven en daardoor de 1e race als 7e gefinisht. 

En toen de 2e race, deze gaat toch wel de boeken in bij de Volvo 360 Cup. Autosport liefhebbers kennen nog wel de Hungarian GP van dit jaar waarbij Lewis Hamilton alleen bij de herstart stond. Op deze dag waren wij het die alleen op de startgrid stonden. Wij moeten 15 minuten voor de start van de wedstrijd altijd op de vooropstelling staan, nu is het dat het eigenlijk altijd wel iets uitloopt dus we zijn wel eens wat later. Deze dag stonden wij er wel, echter onze mede 360 rijders nog niet en de organisatie wou het tijdschema voorblijven en had daarom besloten om de wedstrijd eerder te laten starten dan de geplande tijd van 13.35 uur. Dat betekende dat alleen de 433 op de startopstelling stond en de rest van de Volvo 360 Cup rijders via de pitstraat moesten starten. Het plan was om zo ver mogelijk weg te komen en een gat te slaan, wij hadden namelijk geen idee wanneer de andere rijders de baan op zouden komen. In ronde 5 kwam er 1 Volvo cup rijder mij voorbij en de rest van het veld hebben we in de gehele wedstrijd niet gezien. Plan geslaagd ! Dat was dus een 2e plek in de 2e race op de Finish!

Na de race de auto weer klaar maken (Nieuwe banden voorop, aftanken en de auto nakijken)  om weer op tijd bij de vooropstelling te staan, dit maal waren de andere rijders ook allemaal op tijd 🙂

De race mochten dan nu ook als 2e aanvangen maar daardoor weer op de vuile lijn en weer een hele slechte start en verloor weer een aantal plekken. Tijdens de race wel een plek terug kunnen pakken en na afloop kreeg een andere rijder een straf waardoor wij als 5e gefinisht zijn. 

Dit betekende voor ons een 4e overall klassering voor de dag! 

Het was een zeer geslaagde laatste racedag van het seizoen. Nu is de winterstop tot de pasen volgend jaar. In de winter gaan we de auto weer helemaal nakijken en wat aanpassingen doen. Begin volgend jaar wordt de nieuwe kalender bekend gemaakt en gaan we zien dat we volgend jaar wel weer het gehele seizoen Volvo 360 Cup te rijden.

Dank aan Dirk van Zon – Autorensport.net voor de snelle fotoservice weer !

Wij willen al onze sponsoren bedanken voor het afgelopen seizoen, zonder jullie steun kunnen wij deze hobby niet uitvoeren. 

Maar natuurlijk ook mijn vrouw en kinderen enorm bedankt! Ook die waren er gezellig bij deze laatste dag en mijn jongste zoon vind het sleutelen met pappa toch het leukste wat er is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *