Zandvoort 24 Juni

Zondag 24 Juni stond race 4 alweer op de agenda, dit keer weer op het thuis circuit van de DNRT, Circuitpark Zandvoort.

Zaterdag alles al klaar gemaakt voor vertrek waardoor ik zondag de boel zo kon aankoppelen en richting Zandvoort kon rijden, hier aangekomen de auto afgeladen, ingeschreven en de keuring gedaan. Dit ging mooi vlot dus even rustig de tijd voor nog een bakkie koffie om vervolgens mij te melden bij de briefing. Na de briefing de auto klaar gemaakt, omgekleed en om 10.00 uur naar de pre grid gereden om op te stellen voor de kwalificatie. De kwalificatie moest ik rustig beginnen want ik moest de nieuw gemonteerde remblokken nog even rustig in remmen. Na een 2 tal rondjes kon ik dan gaan proberen een goeie tijd neer te zetten. Dat bleek alleen lastig in deze kwalificatie, er was veel verkeer en wanneer ik vrij van verkeer was dan stond er wel een auto stil waardoor de gele vlag hing. Maar met een 2.23.335 een 10e plek neergezet.

De eerste race was om half 2, de start van deze race was slecht. Ik had geen goed zicht (lees geen zicht….) op de rode lampen dus moest kijkend naar de mensen voor me en dan je gewoon te laat. Geprobeerd nog weer naar het middenveld toe te rijden, echter zonder resultaat waardoor mijn startplek, P10, ook de finish plek was. De auto na de race direct weer klaar gemaakt voor race nummer 2, deze was om 15.30 uur.

Om 15.15 uur, een kwartier voor de start moeten we ons melden op de pre grid, naar de pre grid toe gereden om daarna de opwarm ronde te rijden. Nu had ik bij de start wel goed zicht op de lampen en had ik een prima start waarbij ik direct 2 man kon pakken. Daarna de gehele wedstrijd aan het vechten geweest voor een plek wat resulteerde in een P9 aan de finish. Een hele gave wedstrijd waarbij de auto het super deed en ik mijn PR met 2 seconde verbeterde naar een 2.21.055.

Na race 2 de auto weer klaar gemaakt voor de laatste race die om 17.30 uur zou starten, echter door allerlei incidenten in de andere klasse’s werd onze start met een half uur uitgesteld. Ook bij race 3 had ik een goeie start en heb ik de gehele wedstrijd weer kunnen vechten, in de laatste ronde had ik de gedacht om nog iemand voorbij te gaan. Dit was alleen iets te enthousiast gedacht, mede omdat de andere rijder mij niet gezien heeft wat resulteerde in een touche. Hierdoor als P11 geĆ«indigd maar wel met nog weer een verbetering van mijn PR naar een 2.20.682

Over de gehele dag gezien ben ik op P10 geƫindigd, het was een SUPER mooie dag waarbij we mooi hebben kunnen strijden met ze allen.

De auto heeft nog even wat liefde nodig de komende weken (Lees schade herstellen) maar zal Zaterdag 3 Augustus weer fris aan de start staan, dan weer wederom op Circuitpark Zandvoort.

 

 

 

 

Een gedachte over “Zandvoort 24 Juni

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *