Zandvoort 4 Augustus

Het was alweer tijd voor de 4e racedag van het seizoen, wederom op Circuitpark Zandvoort. Nadat we ons een klein beetje verslapen hadden, zijn we iets later dan normaal vertrokken naar Zandvoort. Aangekomen om 7.15 uur de auto afgeladen, ingeschreven, en na de auto gekeurd te hebben was het tijd voor koffie. Na de koffie door voor de briefing om 8.30 uur.

Na de Briefing omgekleed, de auto klaar gemaakt om om 09.40 uur te starten aan de kwalificatie. We hadden natuurlijk 2 weken terug heel veel pech gehad. Dit hebben de afgelopen 2 weken allemaal opgelost. Dus we gingen met volle moed, maar toch wel beetje spanning de kwalificatie beginnen. Kwalificatie rustig gereden, dit omdat ik toch zeker wou weten dat de auto goed was. En dit ging goed! Het V-Snaar probleem lijken we opgelost te hebben en ik reed een keurige 2.20.3 wat goed was voor een 4e tijd.

Om 11.40 uur was het tijd voor de 1e race, met natuurlijk een mooie uitgangspositie op de 4e plek. Helaas de start ging fout, ik kon de lampen niet zien en daarna schakelde ik tot 2x toe fout naar ze 2e versnelling. Dat betekende dat het een race werd waarbij ik het gat dicht moest rijden naar de rest. Dit lukte aardig en met nog 6-7 minuten op de klok had ik gat gedicht. Echter toen helaas Code 60 wegens een groot oliespoor op de baan. Dit resulteerde in een 9e plaatst, echter nadat de definitieve uitslag kwam en de tijdstraffen voor de te hoge snelheid onder code 60 waren uitgedeeld werd ik toch nog 5e.

Dit bood kansen voor de 2e race, de start ging nu wel iets beter maar ook nu kon ik de startlampen niet zien. Nadat er op de baan van alles gebeurde links en rechts en mooie gevechten gehad te hebben in de race, zat ik klem achter Cees en kwam ik niet voorbij. Ook nu werd de race met nog 6-7 minuten te gaan, onder de code 60 afgehandeld wegens een medisch incident. Dit betekende een 6e plaats op de finishlijn van de 2e race.

Op na de laatste race om 16.40 uur. Starten vanaf de 6e plek, mooi mee kunnen komen met de rest van het veld, maar ook nu was het erg lastig om in te halen. Dit maal wel de volle 30 minuten uitgereden. Resultaat een 7e plek in de laatste race.

Eindresultaat van de dag was een 9e plek overal, maar dat zegt mij niet zoveel. We hebben veel plezier gehad, de auto heeft het voor het eerst dit seizoen de hele dag goed volgehouden en dit biedt weer kansen voor de laatste racedag in Oktober. Op na de laatste racedag op Zaterdag 12 Oktober wederom op Circuitpark Zandvoort.


Met dank voor de Foto’s aan Dirk van Zon, Sebastiaan Reurts, Martin Philippo en Marijke de Haan !

Een gedachte over “Zandvoort 4 Augustus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *